Kortrijk Doet Mee

Buurttuin Ramen

Het idee

Om meer speelruimte en groen aan de buurt te kunnen bieden, viel ons oog op de tuin in Ramen die eigendom is van het SOK. Deze tuin wordt nu niet gebruikt door het SOK en wij zouden deze graag inrichten als buurttuin. In deze buurt zijn er veel appartementen en woningen die weinig of geen buitenruimte hebben. We willen deze tuin dan ook openstellen voor alle ge√Įnteresseerde buurtbewoners. We denken dat we met het inrichten van de ongebruikte tuin als buurttuin een meerwaarde geven aan de omliggende buurt.

Wat wij zelf doen

Om wat zicht te houden op wie de tuin gebruikt en te zorgen dat deze proper blijft, zouden we met een aantal personen van buurtcomité Vierkant de sleutel van het poortje beheren. Op die manier kan elke buurtbewoner die de tuin wil gebruiken, bij een van ons terecht voor de sleutel en is er wat sociale controle op deze verborgen tuin. Als gebruikers van de tuin willen wij de tuin onderhouden en zouden die ook graag inrichten om gezellig van de tuin te genieten, met een tafel en wat stoelen, een bbq, ... en om erin te spelen bvb. een schommel.

Reactie van de stad

Beste, uw aanvraag werd goedgekeurd. Indien verdere ondersteuning nodig contacteer me gerust. Neem ook gerust een kijkje op http://www.groenestraat.be/kortrijk/ dit kan mogelijk interressant zijn voor jullie project. Met vriendelijke groet Thorin thorin.levecque@kortrijk.be 0498909087Neem contact op met de initiatiefnemer