Kortrijk Doet Mee

Minibieb voor de Ok-klas

Het idee

Een tijd geleden gingen wij- als kersvers wijkteam Centrum- van start met een OK-klas. Vanuit het signaal dat kinderen vaak extra begeleiding nodig hebben om de taal machtig te worden. Vanuit het signaal dat de plaatsen hiervoor beperkt zijn. Bovendien zijn wij als kersvers wijkteam ook op zoek naar manieren om een zo divers mogelijk publiek in ons wijkcentrum te kunnen krijgen. Vandaar dat we er voor kozen om ook voor de mama’s een gelijktijdig taalaanbod te voorzien. Werken rond Nederlands maar ook activiteiten om het bestaand aanbod in de buurt te leren kennen. Ook voor de allerkleinsten is een aparte werking voorzien. Na 3 weken bereiken we op de woensdagnamiddagen een groep van 19 mama’s , 25 kinderen (1-4lj) en 11 kleuters. Vanuit deze werking willen we samen met de kinderen twee minibibliotheken maken. Eén om in de cafetaria van het wijkcentrum te plaatsen in de speelhoek die we willen creëren Daarnaast één om in het zicht te hangen buiten aan het wijkcentrum.

Wat wij zelf doen

We willen dit realiseren samen met de kinderen aan de hand van een bouwpakket. Ook de versiering van de minibibliotheken zal door de kinderen gebeuren. De plannen werden al opgevraagd bij de gebiedswerker.

www.facebook.com/Wijkteam-Centrum-461353650720653/?fref=ts

Reactie van de stad

Beste Ondertussen werd de minibib geleverd in het Wijkcentrum. Veel succes bij verdere vragen neem gerust via gebiedswerking@kortrijk.be

Neem contact op met de initiatiefnemer