Kortrijk Doet Mee

vetexsite

Het idee

De vetex site ligt er reeds jaren verlaten bij, volgens laatste info via SOK kan het nog even duren waneer er zal gebouwd worden ( zelf al zou het "snel" gaan) In de laatse 5 jaar zijn er heel wat gezinnen met jongen kinderen bij gekomen. We maken graag gebruik van dit stukje niemandsland waar kinderen nog kind mogen zijn ( lees een kamp bouw, en tak afkraken , putje graven, fietsen...) met een aantal buren zien we mogelijkheden om de site met eenvoudige middellen te verbeteren en nog meer een ontmoetingsplek van de buurt te laten zijn? wij dachten aan bvb aanleg van een "cross" parcour voor fietsen dmv wat bergen aarde, kamp constructies met wilgentenen, enz. Door de site meer toegankelijk te maken voor voetgangers en fietsers (vanuit veldstraat en vaartstraat) hopen we meer bezoeker te hebben waardoor sluikstorten opgelost wordt.

Wat wij zelf doen

Op heden is er contact gezocht met SOK en Wout Maddens, met steunt ons en kijkt wat de mogelijkheden zijn. Naar mijn mening zou het voldoende zijn dat we praktische middelen krijgen (bvb een paar vrachtwagens aarde) wij kunnen dan met de buurt parcours maken. Als refenties kijken wij naar: http://www.ecokathedraal.nl/,www.growfunding.be/nl/bxl/parckfarm,www.antwerpen.be/nl/overzicht/ecoscholen/nieuws-173/bouw-zelf-een-wilgenhut mogelijks zijn er ook samenwerkingen met lieve zusjes stoere broers?

Reactie van de stad

Onlangs legden buurtbewoners samen met de buurtwerkster het BMX-parcours aan. De stad liet 10 vrachtwagens aarde aanvoeren en buurtwerk zorgde voor een graafmachine. De V-tex site is ook een officiƫle wildebrasplek deze zomer! Kom zeker eens kijken en spelen!!

Neem contact op met de initiatiefnemer