Kortrijk Doet Mee

Bijzonder buurtfeest

Het idee

Ter Vrije Aard, woonondersteuningsdienst binnen Groep Ubuntu, is een woning voor mensen met een mentale beperking. We zijn gelegen langs de Leie in Bissegem en bieden ondersteuning in verschillende woningen in Bissegem voor in totaal 21 mensen. De grootste groep mensen woont in Ter Vrije Aard waar onderstaand voorstel zou worden gerealiseerd. Wij hebben een mooie tuin waar we graag een buurtfeest zouden organiseren voor de dichtste buren uit de driekerkenstraat en iedereen uit de Vrije Aardstraat. Op die manier kunnen we het contact met de buurt versterken en kunnen de mensen ons beter leren kennen op een ongedwongen en positieve manier. We denken aan een barbecue met een klein optreden en eventueel tentjes om te overnachten (lijkt vooral leuk voor onze bewoners maar kan uitgebreid worden naar enthousiaste buren).

Wat wij zelf doen

We stellen de ruimte ter beschikking, de voorbereiding, organisatie en de uitvoering willen we in samenspraak met de buren en de bewoners doen. We zouden het ter beschikking gestelde budget gebruiken voor een tent, een optreden, huur van tafels en stoelen en eventueel spijs en drank de avond zelf.

www.groepubuntu.org/Voor%20Bezoekers/index.php/wonen-groep-ubuntu/regio-kortrijk-menen

Reactie van de stad

Beste Delphine mooi voorstel! in augustus komt onze jury samen, in september hoort u meer van ons dank TimNeem contact op met de initiatiefnemer