Kortrijk Doet Mee

Bachten de route genomineerd voor Matexi Award

Matexi heeft op 4 mei de tien finalisten bekendgemaakt die kans maken om de Matexi Award voor het meest verbindende buurtinitiatief in de wacht te slepen. Het project 'Bachten de route' uit Marke is geselecteerd.

Matexi heeft op 4 mei de tien finalisten bekendgemaakt die kans maken om de Matexi Award voor het meest verbindende buurtinitiatief in de wacht te slepen. De vier winnaars worden op 18 mei bekendbemaakt. De Matexi Award beloont succesvolle initiatieven van lokale besturen en hun partners di erop gericht zijn buren dichterbij elkaar te brengen. Elk lokaal bestuur, met of zonder partner(s), kon een dossier indienen om mee te dingen voor de award. En de interesse bleek groot: net als vorig jaar waren er tientallen inschrijvingen.  

Bachten de route

Een verwaarloosde tunnel geeft toegang tot de boeiende buurt ‘Bachten de route’, gelegen aan een toeristische fiets- en wandelroute. De bewoners willen zélf die tunnel omvormen tot een aangename toegangspoort tot hun buurt, door middel van verfraaiing met o.a. street art en een openluchtbibliotheek. Samen de handen uit de mouwen steken schept nieuwe banden en versterkt bestaande netwerken tussen de buurtbewoners. Het initiatief verhoogt het gevoel van veiligheid en maakt de plaats aantrekkelijker voor de bewoners en de vele passanten.

Meer info via facebook ‘bachten de route’